Nyt kun on sairaslomalla (G43.3) ja aikaa on, voisi tietysti äkkiseltään tulla mieleen että nyt tulee aika pitkäksi. Mutta näin ei todellakaan ole. Kaksi kuukautta aikaa ilman töissä käyntiä, ja jo ekan viikon jälkeen tulee tunne, että ehtiiköhän sitä tässä tekemään kaikkea mitä on ajatellut ja suunnitellut.

Kyllä tuo sairauskin tietysti aina välillä ottaa yliotteen, ja sitten ei taas tehdä mitään. Alkuhan näytti ihan hyvältä ekan särkykohtauksen jälkeen, oli pitkä väli seuraavaan särkyyn, joka sekin jäi melko lieväksi. Sitten iski kolmas särky vajaa vuorokausi edellisestä, ja kesti suunnilleen 30 tuntia. Siitä noin 12 tuntia oli tosi kovaa särkyä, ihan yhtä kovaa kuin ensimmäisessä, jonka vanhastaan tiesinkin olevan paha. Oletin ettei niin kovaa särkyä enää tulisi, mutta tuli näköjään kuitenkin. Nyt on ihan hyvä vaihe menossa, reilu vuorokausi ilman särkyjä, katsotaan nyt sitten taas kuinka kauan tätä hyvää jaksoa kestää.

On tosi mukavaa ottaa aamut rauhallisesti. Normaalisti olen 40-45 minuuttia sängystä nousemisen jälkeen töissä kahden- kymmenen kilometrin päässä kotoa. Nyt ylös nousemisen jälkeen keittelen ensin kahvit, ja laitan muutenkin aamupalan itselle ja perheelle. Sen jälkeen luen kaikessa rauhassa Hesarin. Ja siitä sitten pikkuhiljaa miettimään päivän ohjelmaa. Aivan kuin olisi viikonloppu koko ajan. Hauskaa.

Tuo tietysti aina vähän hankaloittaa tekemisten suunnittelua, kun ei tiedä etukäteen milloin taas särky iskee. Joutuu aina lupaamaan kaikki tekemisensä pienellä varauksella. Että tehdään jos voidaan. Tänään nyt kävin kuitenkin taas kaupassa. Muutenkin olen ajatellut että joka päivä teen edes jotakin hyödyllistä. Kotihommia siis lähinnä. Tänään pesin koneellisen pyykkiä, mankeloittin edellisen kerran pesemäni pyyhkeet ja tyynyliinat, sekä öljysin ulko-oven kahvat ja saranat. Ovi on jo pitkään vinkunut ja narissut, ei vaan ole tullut sille mitään tehtyä. Eikä tuo todellakaan ollut iso homma, sitten kun vain sai aikaiseksi hommaan ryhtyä.

No sellaisia enemmänkin rentouttamaan tarkoitettuja hommia on sitten ollut esimerkiksi tämä kirjoittelu. Ei tähänkään sitten kuitenkaan töissä käydessä jää hirveästi aikaa. Nyt sitä aikaa on. Toinen jota olen nyt harrastanut on elokuvien katselu. Vieläkin löytyy harrastehuoneen hyllystä elokuvia, joita olen joskus ostanut, mutta en ole koskaan ehtinyt edes muoveista pois ottaa. Nyt olen katsellut. Viimeksi X-Men origins wolverine. Ei ollut kovin hääppönen, katselin kuitenkin loppuun asti. Tilasin netistä yhden uudenkin elokuvan, nimeltään Rush. Kiitos Joonas vinkistä! Ei ole vielä tullut, joten en osaa sanoa onko hyvä vai ei.

Samoin olen hyödyntänyt Netflixiä. Kun siitä kerran joka kuukausi pieni maksu menee, niin onhan se aika minunkin sitä ruveta hyödyntämään. Nyt kun olen onnistunut kytkemään tietokoneen videotykkiin ja sitä kautta valkokankaan isolle näytölle, niin mielelläänhän sitä elokuvia katselee. Tänään sain juuri loppuun "Arabian Lawrencen". Sen pituus oli lähes neljä tuntia, siksi katsoin kahdessa osassa. Se oli oikeastaan aika hauska elokuva, jaksoi hyvin katsoa loppuun asti.

Television katselu on myös asia johon ei yleensä jää aikaa. Normaalisti katson televisiota 2-3 tuntia viikossa+formulat. Nyt olen katsellut enemmän. En kyllä oikeastaan juurikaan "suorana", vaan netti tv:n kautta. Olen katsonut lähinnä suomalaisia sarjoja, kuten Farmi, Mustat lesket ja Nymfit. Lukeminen on asia johon minulla riittää kyllä aikaa normaalistikkin. En varmaan osaisi edes mennä nukkumaan, jollen ennen sitä lukisi edes jonkun verran kirjaa. Normaalisti luen keskimäärin ehkä kaksi kirjaa viikossa, nyt menee vähän enemmän.

Yleensä käytän aika paljon aikaa GT5/GT6 pelien pelaamiseen, eli ajamiseen. Nyt en sairaslomalla ole sitä vielä kokeillut kertaakaan. Jotenkin tavallaan vähän pelottaa, että onko se niin paljon tarkkaa keskittymistä vaativaa hommaa, etä se voisi laukaista migreenikohtauksen. Sitten olisi taas seuraavat 20-40 tuntia vähän (tai paljon) epämukavampia. Tosin uskon edelleen että aikaa myöten nuo kohtaukset lyhenevät ja helpottuvat myös voimakkuudeltaan. Nyt tulevana viikonloppuna aion kuitenkin kokeilla. Jotainhan minun täytyy keksiä viikonlopuksi erilaista kuin viikolla, muutenhan tässä katoaa kohta kokonaan viikonpäivien merkitys.

Toinen asia jonka aion ottaa taas tulevasta viikonlopusta alkaen käytäntöihin, on saunominen. Minä pidän saunomisesta, ja normaali viikonlopun saunominen tarkoittaa minulla noin kolmen tunnin jaksoa, josta ajasta noin puolet olen takakuistilla tauolla ja toisen puolen löylyssä. Siinä vaan on taas tuo päänsärky-riski lähellä, mutta saunahatun kanssa uskallan yrittää.

Sitten on vielä pari tekemistä, joita on tarkoitus tässä alkaa puuhailla lisääntyneen ajan myötä, eli postimerkit ja lenkkeily. Postimerkkejä minulla on jo suunnilleen 50 kansiollista valmiiksi paikoilleen laiteltuna, mutta vielä on useita tuhansia merkkejä odottamassa vuoroaan. Osa vielä liottamattakin, osa taas ihan jo valmiiksi lajiteltuna, kansioon pääsyä odottamassa, muut siltä väliltä. Aihemerkeistä kerään lintuja ja kaloja... Suomalaisia kerään myös, ja sitten kyllä vähän kaikkea mahdollista. Lapsena jo harrastin postimerkkeilyä. Siinä on ollut välillä pitkiäkin taukoja, mutta mitään en ole hävittänyt, kaikki merkit ovat hyvässä tallessa odottamassa uutta innostuspuuskaa. Löysin myös tunnukseni kolmeen suomalaiseen postimerkkien nettihuutokauppaan. Voi olla että innostun vähän uuttakin materiaalia hankkimaan. Jonkun verran olen postimerkkeilystä saanut kiinnostumaan myös vaimon ja lapset.

Kävelylenkillekin on tarkoitus tässä jossakin vaiheessa lähteä. Se olisi varmasti terveellistä ja järkevää tekemistä tämän sisällä kököttämisen vastapainoksi. Ulkona varmaan täytyisi muutenkin olla enemmän. Kunhan kevät vielä hiukan etenee, niin eiköhän noita pihatöitäkin löydy tehtäväksi ihan tarpeeksi. Kunhan muistaa välttää liian kovaa fyysistä rasitusta ja muistaa laittaa aurinkolasit silmille jo ennen ulos menemistä. Myös mökille Nummi-Pusulaan tekisi jo mieli pikkuhiljaa päästä. Ehkä tässä muutaman viikon päästä.

Aikaa ja ajankulua on siis riittämiin. Tulevana viikonloppuna on taas vuorossa Formulat. Niistä ehkä joskus lisää tekstiä, vaikka ymmärränkin ettei aihe ole kovinkaan monelle kovin kiinnostava.