Lottovoitto olisi kiva saada. Sellainen isompi, mielellään miljoonaluokkaa.

Lottoa olen pelannut vuosikymmeniä. Minulla on ollut sama lottorivi käytössä 39 vuotta. Jossain vaiheessa siihen tosin joutui lisäämään yhden numeron, kun säännöt muuttuivat. Pikkuvoittoja tuolla rivillä on tullut, paras tulos oli joskus aikanaan viisi oikein. Päävoitto on vielä tulematta, mutta ehkä se piankin napsahtaa kohdalle.

Mitäpä sitä tekisi, jos lotossa voittaisi vähintään miljoonan? Monihan sitä sanoo (ainakin mainoksissa) että "en mä näitä töitä jättäisi". Minulle taas suurin syy toivoa lottovoittoa on se, että voisi oikeesti jättää työn teon ilman taloudellisia murheita. Voisihan sitä tietysti vielä joskus lottovoiton jälkeenkin jotain työtä tehdä, mutta se olisi sitten jotain muuta, jotain mitä oikeesti haluaa tehdä.

Taitaa olla vaikeeta toi lotossa voittaminen. Helppohan sitä on vaikka laskea tilastollisia mahdollisuuksia. Mutta voin kertoa että ei kannata. Siinä sitä vaan masentuu. Lukujen ja tilastojen valossa näyttää täysin mahdottomalta saada voittoa omalle kohdalle. Mutta mitäpä jos lähestyy asiaa ihan eri näkökulmasta. Eli ajattelee asiaa positiivisesti. Jos kerran joka vuosi monikin henkilö lotossa voittaa, niin miksen sitten juuri minä.... Näin ollen se on siis ihan mahdollista, tilastoista viis. Eräällä tuntemallani Suntiolla Pirkanmaalta on asiaan aivan omanlaisensa suhtautumistapa. Hän ei koskaan lottoa, mutta odottaa silti jännityksellä josko vaikka päävoitto osuisi kohdalle. "Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka joku lottoaa vahingossa väärällä nimellä..." Onhan se kyllä vähän näinkin, ja ainakin tähän asti olemme tasan yhtä usein päävoiton saaneet.

Monet sanovat että sittenhän sitä vasta rahaongelmia onkin, kun sitä on paljon. Yhteistä näille valittajille on se, että heillä oikeasti on paljon rahaa. Ehkäpä sitä sitten kuitenkin valitsee mielummin sen, että rahaongelmat johtuvat liiasta kuin liian vähästä rahasta. On siinä varmaan toisaalta kuitenkin totta toinen puoli. Mietippä vaikka että olet hyväsydämisenä ihmisenä luvannut itsellesi, että sitten kun saat ison lottovoiton, annat siitä 10 % sukulaisille ja kavereille. Voitat vaikka 1,7 miljoonaa, jolloin jaettavaksi jää 170 tuhatta. Iso summa. Miten jaat sen? Paljonko annat sukulaisille? Paljonko annat kavereille? Keille kaikille kavereillesi jaat rahaa? Annatko kaikille saman verran? Eikö hyvä kaveri ole ansainnut enemmän kuin kaveri? Entä paras kaveri? Miten "hinnoittelet" kaverit ja sukulaiset? Jos annat kaikille saman verran, joku loukkaantuu. Jos jaat erikokoisia summia, taas joku loukkaantuu. Jos annat jokaiselle osuutensa "salassa", ajattele mikä kuiskinta siitä alkaa: Paljonko sinä sait? Miksi minä sain vähemmän? Ei varmasti ole helppo rasti. Eli eipä anneta kenellekkään mitään, niin loukkantuvat sitten kaikki tasaisesti.

Nyt olisi ensi viikonloppuna Lotossa kunnon potti tiedossa. Ennätykselliset 13,1 miljoonaa euroa. Mahdollisesti tulevista liian rahan aiheuttamista ongelmista huolittamatta ajattelin muutaman ylimääräisenkin rivin uskaltaa laittaa. Eihän sitä koskaan tiedä...