Kiitos. Se on pieni sana. Se on suuri sana. Se on tärkeä sana. Se unohtuu helposti. Sitä käytetään rutiininomaisesti usein. Sitä käytetään ajatuksen kanssa harvoin. Liian harvoin.

Ainakin minä myönnän olevani henkilö, joka ei osaa kiittää tarpeeksi. Uskon että meitä on muitakin. Kuuluu hyviin tapoihin sanoa kiitos, kun sinulle annetaan jotakin. Kuuluu hyviin tapoihin sanoa kiitos, kun olet syönyt. Nämä ovat asioita jotka kuuluvat kasvatukseen. Lapsena ne jo yleensä opitaan, ja se on ehdottomasti hyvä asia. Samoin tietysti sitten aikanaan opetetaan omille lapsille hyviä käytöstapoja, joihin kiitoksen sanominen ehdottomasti kuuluu. Nämä asiat yleensä osataan aika hyvin.

Mutta entäpä koska olet viimeksi kiittänyt jotakuta ihan vartavasten ja ajatuksella? Koska sinua on viimeksi kiitetty muutenkin kuin nopealla rutiini kiitoksella? Jos molempiin kysymyksiin tiedät vastauksen saman tien, niin hyvä niin. Sinun suhteesi asia on silloin kunnossa, mikä on erittäin hieno asia. Itse en ihan heti muista kiitosta antaneeni tai saaneeni. Se on asia, jossa on varmasti harjoiteltavaa ja parantamisen varaa.

No mistäs asiasta sitä sitten voisi kiittää? Kiittää voi vaikkapa puolisoa, kun tämä on tehnyt erityisen hyvää ruokaa. Tai vaikkapa tiskannut tai imuroinut. Kiittää voi vaikkapa työtoveria, jos hän on sinua jollain lailla auttanut tai huomioinut. Kiittää voi omaa lastaan, jos hän on tehnyt jonkun asian erityisen hyvin. Kiittää voi jotakuta aivan tuntematontakin, joka vaikka antaa sinulle tilaa liikenteessä, tai huomioi sinut positiivisesti ihan arjen asioissa.

Kiitos. Kaunis kiitos kaikille jotka ovat blogissani vierailleet, ja mahdollisesti jopa juttujani lukeneet. Vaikka kirjoittelenkin näitä lähinnä itselleni ja itseäni varten, on silti mukava nähdä että kävijämäärät blogissani ovat minun mielestäni yllättävän korkealla tasolla. Oikein lämmin kiitos vielä erikseen niille, jotka ovat vaivautuneet myös itse jonkun kommentin juttuni perään laittamaan. Niitä on aina todella mukava lukea. Eikä haittaisi vaikka kirjottaisitte välillä kriittisiäkin tai eri mieltä olevia ajatuksia. Vain yksi pyyntö on: kirjoitathan kommenttesi suomeksi, ulkomaankieliä en ihan oikeasti hallitse....Pari ulkomaankielistä kommenttia olen saanut, enkä niitä suoraan sanottuna ymmärtänyt.

Tulen jatkossakin näitä juttuja kirjoittelemaan, tosin tämän alkuinnostuksen jälkeen saattaa tahti olla vähän rauhallisempaa (tähän väliin latojan kommentti: tarkoittaa suomeksi että perättäisinä päivinä ei enää postauksia tule). Jotain on siis varmasti luvassa jatkossakin, halusit tai et.

Kiitos.