Taikauskoisia ihmisiä on paljon. Minä en mielestäni ole kovin taikauskoinen, mutta kumminkin...

Perjantaita on jo pitkään pidetty viikonpäivistä eniten huonoa onnea tuottavana. Samoin lukua 13 on pidetty huonon onnen lukuna. Ja tietysti sitten kun nuo kaksi yhdistää, on päivä melko varmasti melko hankala.

Joitakin vuosia sitten oli yhtenä kesänä myös perjantai ja 13. päivä. Aamulla aikaisin töihin lähtiessäni huomasin ulko-oven kiinni laitettuani, että kappas vain, avaimet jäivät sisälle. Minulla on samassa avainnipussa sekä auton avaimet että kotiavaimet. Työmatkani oli silloin 42 km, ja kuljin sen autolla, joten ilman auton avaimia en töihin pääsisi. Hetken asiaa mietittyäni en keksinyt muuta keinoa kuin soittaa ovikelloa, ja herättää koko muu perhe. Heillä olisi ollut vielä pari tuntia hyvää aikaa nukkua, mutta minä tarvitsin ne avaimet, joten herätin sitten kaikki. Ei tuntunut kauhean kivalta, mutta ei oikein ollut vaihtoehtoja.

No sitten lähdin ajelemaan töihin päin. Olin normaalista aikataulustani vähän jäljessä, sattuneesta syystä, joten ajelin pientä ylinopeutta. Kehä ykkösellä olin sitten ohittamassa yhtä BMW merkkistä henkilöautoa, kun se alkoi kiihdyttää omaa vauhtiaan, kun olin rinnalla. Rajoitus oli sillä kohtaa 60 km/tunnissa, ajoin reilua seitsemää kymppiä. Päätin joka tapauksessa ohittaa. Painoin kaasua oikein reippaasti ja menin ohi. Nopeus nousi melko korkeaksi. Ohitettuani palasin takaisin oikeanpuoleiselle kaistalle, ja olin ehtinyt hiukan hiljentää kun tajusin ajaneeni tutkaan. Tutkan kohdalla oli nopeutta vielä tasan 90 kilometriä tunnissa. Poliisit pelottelivat voivansa ottaa kortin pois, mutta tyytyivät kuitenkin antamaan sakot. Ihan riittävän isot. Siinä vaiheessa oli kyllä jo kirkkaasti mielessä, että nyt on sitten ihan oikeesti perjantai ja 13. päivä.

 Loppupäivä meni kuitenkin sitten muistaakseni aikalailla normaalisti. Ehkä sitä tuli otettua rauhallisesti ja varman päälle kaikki toimet siitä eteenpäin. Tänä vuonna on vain yksi perjantai ja 13. päivä, ylihuomenna. Vuodessahan on aina 1-3 tällaista päivää, ja tänä vuonna noita päiviä on siis vain yksi. Tänä vuonna kyseisenä päivänä on tulevan koiramme äidin, Sylvin, laskettu synnytyksen aika. Tänä vuonna kyseisenä päivänä on vanhempieni 55-vuotis hääpäivä. Tänä vuonna kyseisenä päivänä alkaa kesälomani, ja lennämme koko perhe lomamatkalle Budapestiin. Eli toisin sanoen tänä vuonna kyseinen päivä on oikein hyvä ja merkityksellinen päivä, päivä jota kannattaa hyvillä mielin odottaa.

Onhan.....