Sitten taas vaihteeksi jotain ihan muuta, eli pistänpä tähän seuraavaksi vähän runoa tulemaan. Missä vaiheessa arvaat mistä tässä on oikeasti kysymys? Vai joko arvasit?

 

Se on muistoja, se on unelmia. Siinä on perinne, siinä on elämys. Se on siinä ja siinä on kaikki.

Se on ajatus, se on tunne. Siinä tarvitaan sinua, siinä tarvitaan kaikkia. Se on seikkailu ja seikkailu on sinun.

Se on puhtautta, se on likaa. Siinä on nälkää, siinä on ylensyöntiä. Se on suunnitelma ja suunnitelma etenee.

Se on sisällä, se on ulkona. Siinä on liikkumista, siinä on paikallanoloa. Se on ryhmä ja ryhmä olemme me.

Se on ahtautta, se on tilaa. Siinä on meteliä, siinä on hiljaisuutta. Se on tunnetta ja tunne on hyvä.

Se on aloittelija, se on konkari. Siinä on haastetta, siinä on hauskuutta. Se on kokemus ja kokemus on sykähdyttävä.

Se on laulu, se on runo. Siinä on sävel, siinä on sanat. Se on villapaita ja villapaidassa on aamuinen koi.

Se on lintuja, se on kaloja. Siinä on korttipakka, siinä on mirri. Se on tarjous ja tarjous on slammi.

Se on puukko, se on nostokoukku. Siinä on nuotio, siinä on tunnelma. Se on hyvät ystävät ja ystävä olet sinä.

Se on Jäämeri, se on matka. Siinä on odotusta, siinä on haaveita. Se on totta ja totuus tarvitsee sinua.

J on Jäämeri, K on kutsuu. Siinä on S, S tarkoittaa sinua. Se 36 on viikko ja viikko on vuonna 15.

Jäämeri Kutsuu Sinua viikolla 36, vuonna 2015. Se tarvitsee sinua ja sinä tarvitset sitä. Olethan mukana?

Se on siinä ja siinä on kaikki.

 

Koska aika menee niin nopeasti, ja ennakkosuunnittelu ja odotus ovat ehdottomasti osa hauskuuta, olen sitä mieltä että nyt olisi näinä talven pimeinä päivinä hyvä aloittaa ensi syksyn Jäämeren reissun suunnittelu. Minun mielestäni olisi mukava, jos mahdollisimman moni aiemminkin mukana ollut lähtisi taas mukaan, ja ehdottomasti myös uusia ensikertalaisia asiasta kiinnostuneita kaivataan porukkaan. Täältä Kirkkonummelta meitä on näillä näkymin lähdössä mukaan kaksi henkilöä. Itseni lisäksi poika ilmoittautui halukkaaksi, naisväki puolestaan on ilmeisesti jäämässä koiran kanssa kotiin.

Ajatus olisi lyhykäisyydessään sellainen, että vuokrataan (jollei ole omaa...) riittävä määrä asuntoautoja, ja lähdetään viikon 35 perjantaina töiden jälkeen ajamaan kohti Jäämerta. Varangin vuonosta on perinteisesti aloitettu, mutta kaikkihan on siis suunniteltavissa ja sovittavissa. Takaisin voisimme tulla sitten viikon 36 lauantaina tai sunnuntaina, kuinka vaan sovitaan. Perinteisestihän on sitten paluumatkalla käyty Oulun Nallikarilla pesemessä matkan pölyt pois, mutta mitään ei vielä ole lyöty lukkoon, aletaan pohtia ja suunnitella.

Ajankohdastakin voidaan toki keskustella, mutta laitanpa tähän kuitenkin omasta mielestäni muutaman hyvän perustelun kyseisen ajankohdan puolesta. Ensinnäkin tuossa syyskuun alussa alkaa pahin turistisesonki Jäämerellä olla takanapäin. Myöskään hyttyset tuossa matkan aikana eivät enää ole tuossa vaiheessa hengissä. Asuntoautoja alkaa saada syyskuun alusta alkaen vuokralle hiukan edullisemmin, kun pahin kesälomasesonki on takanapäin. Keskemmällä kesää saattaa monilla olla jo sovittuja tai suunniteltuja reissuja oman perheen tai jonkun muun kokoonpanon kanssa. Kovin paljon myöhemmin syksyllä ei uskalla enää liikkeelle lähteä, saattaapi räntäsade yllättää pohjoisessa. Tuolla viikolla on ennenkin tehty onnistuneita matkoja samaan suuntaan. Tuolla viikolla minulla on mahdollista pitää ylimääräinen lomaviikko. Tuolla viikolla on pojallani mahdollista saada koulusta vapaata, kun ei ole vielä koeviikko. Tuosta viikosta olen epävirallisesti jo aiemminkinkin melko monelle maininnut. Tuliko tarpeeksi perusteluita? No heitetäänpä jatkoksi vielä jokerina yksi erittäin tärkeä ja ehdottomasti huomionarvioinen seikka: lauantaina 29.8.2015 on täysikuu. Silloin ei siis kuitenkaan pysty nukkumaan, joten on hyvä ajaa pitkin yötä kohti pohjoista, kuun valossa...

Seuraavaksi ottaisin mielelläni vastaan alustavia ilmoittautumisia sekä ajatuksia ja ideoita siitä, millä foorumilla tätä suunnittelua jatketaan. Täällä blogissa? Vai voiko (ja osaako joku) esimerkiksi facebookiin perustaa jonkun keskusteluryhmän? Vai miten edetään? Voisi olla myös ihan kiva järjestää asian tiimoilta joku kokoontuminen jossain paikassa jossain vaiheessa. Vai mitä olette mieltä? Ajatuksia, ehdotuksia, ideoita. Niitä kaikkia kaivataan. Sinua tarvitaan.

Julistan täten JKS 36/15 projektin suunnittelun ja odotuksen virallisesti avatuksi.