Taas tuo lähestyy. Vuoden turhin juhlapyhä, eli siis Vappu.

Minkäs vuoksi sitä Vappua oikein vietetään? Onko siihen edes mitään syytä? Kyseessähän on vissiin työväen juhla. Tai työn juhla. Sekä ylioppilaiden juhla. Ehkä kevään juhla. Entäs sitten teekkarit. Ja sitten joku vappubrunssi. Miten se mihinkään liittyy. Sekavaa.  No saadaan vissiin suomalaiset innokkaasti viinakauppaan kuohuviiniä ja samppanjaa ostamaan. Ihan niinkuin ei Alkossa muutenkin tarpeeksi käytäisi.

Entäs lasten ja lapsiperheiden kannalta. Ilmapalloja, joo. Varmin tapa saada migreeni on minulle ainakin se, kun joku paukauttaa ilmapallon hajalle jossain lähistöllä. Nykyään siihen kyllä riittää se, kun joku alkaa niitä puhaltamaan. Tietoisuus siitä että se voi kohta paukahtaa hajalle, nostaa stressitason sille korkeudelle että päänsärky on taattu. Kaasupallot sitten. Pelkkää mieliharmia. Se pitää kuitenkin saada ottaa ulos mukaan, ja sitten se karkaa. Sepäs vasta hauskaa.

Entäs sima sitten. Jos ei jaksa itse tehdä, niin kaupasta ei kannata kovin nuorten yrittää sitä ostaa, jollei ole henkkarit mukana. Sima sisältää nimittäin alkoholia. Lain mukaan sitä vissiin saisi myydäkin, kun on vain vähän alkoholia, mutta monet kaupat ovat tehneet päätöksen, ettei mitään alkoholia sisältäviä tuotteita myydä alle 18-vuotiaille. Ja paperithan kysytään kaikilta jotka näyttävät 30-vuotiailta tai nuoremmilta. Lain kirjainta tarkasti noudattava kassahenkilö ei voi myöskään myydä alkoholituotteita minkään ikäiselle henkilölle, jos on epäilys että sitä välitetään alaikäiselle. Eli jos olet alaikäisten lasten (tai lastenlasten) kanssa kaupassa, unohda siman osto. Se voi hyvinkin jäädä kassalle. No onneksi nykyään on myynnissä myös alkoholitonta simaa. Siinä ovat valmistajat keksineet hyvän konstin nostaa erikoistuotteella hintaa.

Jostain luin että Vappu on nykyään enemmänkin kaupunkilaisten juhla. Sen verran minäkin Vappua vietän, että lähden perheen kanssa Vapuksi kaupunkiin. Tarkemmin sanottuna mökille Lohjan kaupungin Nummi-Pusulan kaupunginosaan. Saa nähdä millainen karnevaalimeininki siellä on meneillään.