Ja sitten on vuorossa jälleen pieni kevennys. Eli vitsillä sisään. Vaikka väkisin. Nauratti tai ei. Halusit tai et. Viimeistään nyt voit ihan vapaasti alkaa ajattelemaan (huonoa suomea: varmasti, mutta menköön) vähintäänkin kaksimielisesti. Eli tämä kuuluu kategoriaan: ei sovellu kaikilta osiltaan pienten lasten iltasaduksi. Taas on tilanne se, että tarinan olen joskus vuosia vuosia sitten kuullut, eli muistan sen vain osittain. Eli keksin sitten itse jotain täydennystä aukkokohtiin. Tarinan päähenkilön nimeäkään en muista, mutta olkoon hän nyt vaikka sitten Heikki (etten sanoisi oikein sellainen häntäheikki...)No niin, tästä se lähtee:

Heikki oli saanut apurahan tutkimukselleen Afrikan alkuperäisheimojen käytöksen ja elintapojen kartoittamiseen. Sen turvin hän oli viettänyt aikaa usean kuukauden ajan pimeimmän Afrikan sademetsässä erään alkuasukasheimon luona. Hänet oli otettu yllättävänkin hyvin vastaan, ja hän oli käytännössä ollut yksi heimon jäsen tutkimuksensa ajan. Kaikki hyvä kuitenkin loppuu aikanaan, ja Heikkikin joutui palaamaan takaisin kotiin, sivistyksen pariin.

Joitakin päiviä kotona oltuaan Heikki alkoi huomata kiusallisia oireita. Aamupissalla käydessään hän huomasi ensin pientä kirvelyä, joka muutamassa päivässä paheni entisestään. Alkoi myös näkyä ulkoisia sairauden merkkejä, lisääntyvää oudon punaista ja kivuliasta ihottumaa. Eipä tässä taida muu auttaa, kuin mennä lääkäriin, ajatteli Heikki.

Heikki varasi ajan paikallisesta terveyskeskuksesta, kertoi oireensa ja esitteli kipeytyneen elimensä. Lääkäri tenttasi missä ja milloin oli tullut harrastettua läheistä kanssakäymistä vastakkaisen sukupuolen kanssa. Kun Heikki myönsi näin päässeen käymään Afrikassa,erään paikallisen alkuperäisheimon keskuudessa, muuttui lääkäri totiseksi ja mietteliääksi. Vielä parit kokeet tehtyään, oli lääkäri valmis kertomaan diagnoosinsa. Kyseessä on harvinainen ja vaarallinen sukupuolitauti nimeltään bongo bongo. Tautiin ei valitettavasti ole olemassa hoitoa, joten se pitää leikata pois.

Heikki kauhistui, eihän hän nuori viriili mies mitenkään voisi ryhtyä eunukiksi. Sitten hän oivalsi, ettei terveyskeskuksen lääkäri tietenkään voisi olla lääketieteen kehityksen eturintamassa, joten parasta mennä yksityiselle puolelle. Niinpä Heikki sitten varasi ajan yksityislääkärille. Taas tutkittiin, testattiin ja tentattiin. Viimein oli lääkärin aika kertoa mistä oli kyse. Kyseessä on harvinainen ja vaarallinen sukupuolitauti nimeltään bongo bongo. Tautiin ei valitettavasti ole olemassa hoitoa, joten se pitää leikata pois.

Heikki oli edelleen aivan kauhuissaan. Eihän se nyt vaan voi näin mennä. Sitten hän oivalsi, että tottakai hänen täytyy mennä erikoislääkärin puheille. Eiväthän nämä yleislääkärit mitään ymmärrä. Olivat töissä sitten kunnallisella tai yksityisellä puolella. Niinpä Heikki varasi ajan erikoislääkärille. Taas tutkittiin, testattiin ja tentattiin. Viimein oli lääkärin aika kertoa mistä oli kyse. Kyseessä on harvinainen ja vaarallinen sukupuolitauti nimeltään bongo bongo. Tautiin ei valitettavasti ole olemassa hoitoa, joten se pitää leikata pois.

Heikki alkoi olla melko masentunut ja epätoivoinen, kunnes hänellä vihdoin välähti. Eiväthän nämä paikalliset lääkärit voi mitään ymmärtää tällaisesta alkuasukasheimolta saadusta taudista. Hänen täytyy mennä takaisin Afrikkaan, ja kysyä neuvoa paikalliselta kaikkitietävältä poppamieheltä. Niinpä Heikki sitten matkusti mahdollisimman nopeasti takaisin Afrikkaan, ja pääsi kuin pääsikin lopulta takaisin tutun heimon luo. Sitten hän etsi käsiinsä heimon poppamiehen, ja kertoi ongelmansa. Poppamies pyysi nähdä kipeytyneen elimen. Sen nähtyään hän oli valmis samantien antamaan diagnoosin. Kyseessä on harvinainen ja vaarallinen sukupuolitauti nimeltään bongo bongo. Heikki odotti jatkoa, mutta kun poppamies ei sanonut enää mitään, uskaltautui hän lopulta kysymään: pitääkö se leikata pois? Ei, ei tarvitse. Odotat vaan viikon verran niin se putoaa ihan itsestään....

Ja entä mikä oli tarinan opetus? Varsinkin nuorten miesten kannattaa suosia kotimaan matkailua.